U trendu

Kako se rešiti neprijatnih mirisa u automobilu

Neprijatni mirisi u automobilu mogu da izazovu osećaj mučnine i potrebno ih je potpuno ukloniti.

Bakterije su česti uzročnici neprijatnih mirisa. Razmnožavaju se na ostacima hrane, a ima ih i na cipelama, pa se lako unose u automobil. Za uklanjanje bakterija može da se koristi asepsol, hidrogen ili sirće.

Dim od cigarete

Dim od cigarete jedan je najupornijih mirisa. Čak i kada konzumirate cigarete u toku vožnje uz otvoren prozor, miris se zadržava unutar vozila. Tog mirisa se možete rešiti tako što ćete potopiti peškir u plastičnu činiju sa sirćetom, a potom tu činiju postaviti blizu pepeljare u vozilu, a možete i drugu činiju sa potopljenim peškirom u sirćetu ostaviti na zadnjem sedištu oko pola sata.

Sirće će dobro apsorbovati neprijatan miris cigareta. Osim sirćeta možete posuti sodu bikarbonu, koju potom možete usisati.

Miris buđi

Možete sami da napravite sredstvo koje će otkloniti miris buđi u automobilu.

Sastojci:

Šolja destilovane vode
Šolja votke ili rakije
10 kapi eteričnog ulja čajevca
10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa
10 kapi eteričnog ulja lavande

Poprskajte sredstvo po unutrašnjosti vozila i ostavite da odstoji 30 minuta, a potom obrišite krpom.

Mleko

Prosuto mleko treba očistiti što je pre moguće, jer se ono uvlači u sitne pukotine, a miris teško iščezava. Ukoliko su kožna sedišta u pitanju, krpa prilikom brisanja ne sme da bude mokra, već vlažna. Ne usisavajte patosnice fenom nakon uklanjanja prolivenog mleka, jer topao vazduh može da pogorša stvar, preneo je „Magazin Novosti“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar