U trendu

Kakva greška: Žena pala na tehničkom zbog predmeta koji u autu imaju skoro svi vozači

Manje poznate greške u vožnji mogu iznenaditi vozače, a one mogu uzrokovati padanje na tehničkom pregledu ili još gore, novčane kazne. Iako se dodaci u automobilu, kao što su nalepnice i osveživači vazduha mogu činiti bezopasnima, jedna žena je rekla da ti proizvodi mogu uzrokovati probleme kada treba odvesti automobil na tehnički pregled.

Nakon lošeg iskustva, žena je na svom TikToku podelila video upozoravajući ostale vozače da budu svesni njene greške. Rekla je da je postavljanje pojačivača mirisa da visi na retrovizoru značilo da je prekršila pravila. Kako bi i drugi to znali, Kejti je rekla ostalim vozačima da pripaze i ne prođu isto.

„Naučena lekcija – ne zaboravite da skinete osveživač vazduha s automobila kada ga vozite na tehnički pregled“, objasnila je i podelila video snimak dokumenata iz Agencije za standarde vozača i vozila iz Ujedinjenog Kraljevstva u kojima je detaljno objašnjen razlog padanja tehničkog pregleda. Na papiru piše: „Odmah popraviti (veće nedostatke). Pogled vozača na obvezno spoljno ogledalo značajno pogođeno središnjom prednjom preprekom (osveživač vazduha okačen za retrovizor)“.

Kejti bi mogla i da se neprijatno iznenadi jer bi zbog tog nedostatka mogla da bude kažnjena s 1000 funti i tri kaznena poena. Iako nije protivzakonito voziti s velikim osveživačima vazduha, to bi moglo dovesti do kazne od 100 funti na licu mesta ako se utvrdi da zaklanjaju pogled.

Upozorenja, izdata u Zakonu o putničkom saobraćaju u Ujedinjenom Kraljevstvu, nalažu da vozač ne sme da upravlja vozilom ako mu je na bilo koji način ometen pogled na put. Zakon kaže da „niko ne sme da upravlja motornim vozilom na putu ako se nalazi u takvom položaju da ne može da ima potpuni pregled puta i saobraćaja ispred“ te da „vetrobranska stakla i prozori moraju biti čisti i bez prepreka za vid.“ Kačenje ukrasa s retrovizora ili korišćenje nalepnica za ulepšavanje vašeg automobila takođe bi moglo da utiče na isplatu osiguravajućeg društva ako ste učestvovali u nesreći.

Većina ljudi je otkrila da su se šokirali, a neki su čak priznali da su napravili istu grešku. „Nikad me nisu oborili na tehničkom i uvek sam ostavljao osveživače vazduha“, rekao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: „To je užasno, iz servisa su mi uklonili moj pre tehničkog. Nisam ni znao da to nije dopušteno sve dok ga nisam vidio na sedištu.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)