Koji su najbezbedniji automobili u 2019. (video)

Nakon obavljenih testiranja u prošloj godini, EuroNCAP je objavio spisak najbezbednijih novih modela na evropskom tržištu.

EuroNCAP je u 2019. ispitivao bezbednosne karakteristike 55 novih automobila, od kojih je 41 model dobio maksimalnih 5 zvezdica.

U klasi potkompaktnih vozila (tzv. supermini), prvo mesto podelili su Renault Clio i Audi A1, dok je iza njih plasiran novi Fordov SUV, Puma.

Najbezbedniji model u kategoriji malih porodičnih vozila bio je Mercedes CLA, a na drugom mestu je Mazda3.

Kada je reč o velikim porodičnim automobilima, prvo mesto podelila su dva vozila sa „trojkom“ u imenu – Tesla Model 3 i BMW Serije 3. Američka električna limuzina i bavarski sedan sa konvencionalnim pogonom imali su identičan rezultat na testovima bezbednosti. Iza ovog dvojca plasirala se Škoda Octavia.

Električni automobil trijumfovao je i u segmentu velikih SUV automobila. Najbezbedniji u ovoj kategoriji bio je Tesla Model X, dok je odmah iza Seat Tarraco.

U klasi malih SUV/MPV vozila prvi je Subaru Forester, a drugo mesto dele Mazda CX-30 i Volkswagen T-Cross.

Poslednja, šesta kategorija bila je rezervisana za električne i hibridne automobile, a očekivano dominiraju Teslina vozila – limuzina Model 3 i SUV Model X.

Pogledajte snimke prošlogodišnjih testiranja pobedničkih automobila:

Napišite komentar