Neočekivani odlazak direktora VW-a u SAD usred skandala

Folksvagenov direktor u SAD, Majkl Horn, poznat kao osoba “bez dlake na jeziku”, napušta kompaniju koja se bori s posledicama velikog skandala zbog varanja na testovima aero-zagađenja, a ova odluka je u industrijskim krugovima dočekana s velikim iznenađenjem.

Odlazak Horna, 54-godišnjeg direktora nemačke automobilske kompanije u SAD, koji je u septembru prošle godine napunio naslovne strane širom sveta svojim iskrenim priznanjem da je VW “potpuno zabrljao”, stupa na snagu odmah, naveo je Folksvagen u saopštenju objavljenom sinoć, prenosi agencija Frans pres.

Funkciju je napustio uz obostranu saglasnost “da bi potražio druge mogućnosti”, saopšteno je iz VW-a, bez daljih objašnjenja.

“Za vreme mandata u SAD, Majkl Horn je izgradio snažan odnos s našim nacionalnim distributivnim telom i pokazao uzorno rukovođenje u teškim vremenima za naš brend”, izjavio je izvršni direktor Folksvagen putničkih automobila, Herbert Dis.

Horn, najviši rukovodilac VW-a u SAD koji napušta kompaniju od kada je izbio skandal vezan za manipulisanje podacima o emisiji štetnih gasova iz Folksvagenovih dizel vozila, postao je “javno lice” nemačkog proizvođača vozila tokom krize.

Njega će privremeno zameniti Hajnrih Vebken, regionalni šef za Severnu Ameriku i predsednik Folksvagen Amerika grupacije, saopštio je nemački proizvođač.

“Ljudi znaju da su korenovi ovog skandala u Nemačkoj, što je razlog zbog kojeg je ova odluka tako iznenađujuća”, izjavila je Rebeka Lindlend, viša analitičarka istraživačke kompanije za automobilsko tržište “Kelej Blu Buk” za agenciju “Blumberg njuz”.

(Tanjug)

Ostavite komentar