najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Nisanov novi „kaškai“ će se proizvoditi u Britaniji

Japanski proizvođač automobila Nisan proizvodiće novi model „kaškaija“ u svojoj fabrici u Sanderlendu, čime je, kako ocenjuje agencija AFP, ublažena zabrinutost u pogledu uticaja Bregzita na automobilsku industriju.

„Nisan je doneo odluku nakon što se britanska vlada obavezala da će osigurati nastavak konkurentnosti fabrike u Sanderlendu. Kao rezultat toga, Nisan će povećati svoje investicije u Sanderlendu, obezbeđujući i čuvajući radna mesta za više od 7.000 radnika“, navodi se u saopštenju Nisana.

Britanska premijerka Tereza Mej je takvu odluku Nisana nazvala „fantastičnom vešću za Britaniju“, navodeći i da je ona „priznanje vladinoj posvećenosti kreiranju i podržavanju pravih uslova u automobilskoj industriji sada i u budućnosti“.

Generalni direktor Nisana, Karlos Gon, poručio je u septembru da su njegovoj kompaniji potrebne garancije Londona u vezi sa izlaskom Britanije iz EU, pre nego se posveti daljim ulaganjima u fabrici u Sanderlendu.

Nisanova fabrika u Sanderlendu je najveća britanska fabrika automobila, i najveće postrojenje te kompanije u Evropi, sa godišnjim kapacitetom proizvodnje od 500.000 automobila.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike