U trendu

Novi Ford Ka: veseli mališan ponovo trči ulicama

Novi Ford Ka, koji se proizvodi u Poljskoj i deli proizvodnu liniju sa Fiat-ovim modelom 500, zadržava sve kvalitete koji su njegovo ime učinili popularnim. Kompaktna veličina (dug samo 3,6 metara), simpatičan izgled, živahna dinamika i zabavna spoljašnost i dalje su tu, ali u svežem paketu. Vešanje, upravljanje i šasija pažljivo su namešteni da bi se opravdalo Ford-ovo vodeće mesto u dinamici vožnje i kako bi se Ford Ka izbacio na vrh liste malih automobila.
Ford Ka će biti dostupan s dva agregata nove generacije. Prvi je veoma živahni benzinski 1,2-litarski motor, snage 69 KS s prosečnom potrošnjom od 5,1 litara, a drugi je napredni 1,3-litarski dizelaš od 75 KS i potrošnjom od 4,2 litra. Oba su opremljena robustnim petostepenim menjačima, a u opciji je i sportski menjač. Početna cena modela s benzinskim motorom kreće od 9.600 evra, a model s dizel motorom kreće od 12.000 evra. Paketi opreme su priča za sebe i u stvari su možda i najbolja stvar koju Ford Ka nudi. U ponudi su dva paketa opreme, Ambiente i Titanium, a za njihovu dopunu pažljivo je skrojeno nekoliko opcionih dodataka, koji s odgovarajućim setom unutrašnjih rešenja kupcima nude kreiranje potpuno ličnog automobila. Oni su dopunjeni privlačnom kolekcijom individualnih stavki, od sjajnih okvira rešetke hladnjaka do luksuznih kožnih sedišta.
Unutrašnji i spoljašnji paketi mogu se naručiti odvojeno, ali unutrašnji paketi su na raspolaganju samo kupcima koji naruče Titanium model. Tri Individual teme su Digital Art, sa živim dizajnerskim rešenjima u svetu ulične mode, Grand Prix, uzbudljiva moto sport tema na osnovi crvene ili bele boje, kao i Tatoo, moderan i zabavan dizajn sa srcem u sredini i izraženim metalik bojama.

1 komentar
  1. Maja Dinić

    Spolja gledano izgleda mnogo bolje nego prethodna verzija. Iznutra – cirkus, kao autić za decu. Ne znam samo ko je ciljna grupa za kupovinu ovog auta.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike