Osnivač “Tesle” želi da spasi svet, ne samo da prodaje kola

Prodaja električnih automobila je dobra, ali ono što milijarder i suosnivač kompanije “Tesla motors”, Ilon Mask, zapravo želi je da spasi planetu, piše američka agencija “Blumbeg”.

Na konferenciji o klimatskim promenama u Parizu, Mask je poručio da regulatori širom sveta treba da obeshrabre emisiju ugljen-dioksida (CO2), i to ne samo zato što bi to njemu pomoglo da proda više automobila čija se cena kreće od 75.000 dolara naviše.

“Da li tražim donošenje propisa koji bi favorizovali moju kompaniju? Radim li ovo da bih se obogatio? Da zaista želim da uvećam svoje neto bogatstvo ne bih otvarao kompaniju koja proizvodi električne automobile. To bi bio jedan od najglupljih načina za investiranje novca”, kazao je Mask.

Delegati iz 195 zemalja okupili su se u prestonici Francuske na klimatskoj konferenciji Ujedinjenih nacija sa ciljem da dogovore plan ograničenja globalnog otopljavanja.

Mask, 85-i na listi najbogatijih ljudi u svetu s imovinom vrednom 11,7 milijardi dolara, stekao je bogatstvo prodajom servisa PejPal iBeju, a novac koji je dobio upotrebio je za lansiranje “Tesla motorsa” i kompanije Spejs eks, koja se bavi tranportom tereta u svemir.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake