najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prodaja Volva i Dajmlera pod punim gasom

Automobilska kompanija Volvo, u vlaništvu kineskog DŽilija, objavila je danas da je na putu da ove godine proda rekordan broj automobila zahvaljujući uspehu novog luksuznog modela XC90 SUV.

Predstavljajući poslovne rezultate za period april-jun, kompanija je saopštila da je njena prodaja porasla za 11 odsto, na 83,6 milijardi kruna (8,8 milijardi evra), dok je profit iz poslovanja utrostručen na 5,6 milijardi kruna, prenosi agencija Frans pres.

U prvom polugodištu tekuće godine, Volvo kars je prodao 256.563 vozila, navodi AFP.

Istovremeno, nemački Dajmler je saopštio da je u drugom kvartalu prodao rekordan broj vozila, zahvaljujući snažnoj tražnji za njegovim kljUčnim brendom „mercedes-bencom“.

U saopštenju Dajmlera se navodi da je prodato 761.340 komercijalnih vozila u periodu april-jun, što je za sedam odsto više u odnosu na isti period lani.

Prihodi Dajmlera su u tom periodu porasli za tri odsto, na 38,6 milijardi evra, dok je neto profit uvećan za tri odsto, na 2,45 milijardi evra.

Profit iz poslovanja je skočio za šest odsto, na 3,97 milijardi evra.

Dajmler je saopštio i da je prodaja vozila marke „mercedes-benc“ porasla za devet odsto, na 546.517 jedinica u periodu april-jun, dok je prodaja kamiona pala za 13 odsto, na 108.282 jedinice zbog slabosti u regionu Severne Amerike.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike