najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Rusi sve češće kupuju „bentli”

Broj prodatih vozila britanskog proizvođača luksuznih automobila „Bentli” u Rusiji porastao je za 48,3 odsto u prvom polugodištu tekuće godine, pokazali su podaci analitičke kompanije „Avtostat”. U Rusiji je prodato 153 „bentli”automobila u prvih šest meseci ove godine u odnosu na 103 iz perioda januar–jun 2015. godine, preneo je portal „Moskou tajms”.

Najprodavaniji model marke „bentli” je ultraluksuzni SUV „bentli bentajga”, sa učešćem u ukupnoj prodaji od 41 odsto.

Od prodatih vozila, 112 je kupljeno u Moskvi ili u Moskovskom regionu, 14 u Sankt Peterburgu, a devet u Krasnodarskom regionu.

Ruski list „Komersant” je u aprilu izvestio da bi luksuzni proizvođači automobila, kao što su „Bentli”, „Lamborgini” i „Ferari”, mogli da budu primorani da napuste Rusiju zbog novih propisa po kojima automobili moraju da budu opremljeni ruskom varijantom sistema za hitno reagovanje „era-glonas s”.

Evropska poslovna asocijacija i „Folksvagen” grupacija odmah su apelovale na vladu u Moskvi da odbaci ove propise, pošto će, kako tvrde, troškovi ugradnje tih sistema premašiti njihovu zaradu od prodaje zbog ekskluzivne prirode vozila i malog broja klijenata.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike