najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Saab definitivno odlazi u istoriju

National Electric Vehicle Sweden (NEVS) nedavno je najavio da ovaj brend i zvanično odlazi u istoriju.

NEVS – švedsko kineski konzorcijum – preuzeo je većinu sredstava i podružnica Saab-a, nakon što je ta kompanija bankrotirala.

Međutim, vlasnici prava na Saab brend i njegov logo nikad ih se nisu odrekli, pa NEVS nije imao druge, nego da stvori nešto sasvim novo.

Tako je saopštila da će “NEVS” ubuduće biti brend njihovih proizvoda, uključujući i prvi električni automobil zasnovan na 9-3 platformi, koji bi trebalo da se naše na tržištu već sledeće godine.

Drugim rečima, Saab ime i logo više neće biti u upotrebi. NEVS je u početku imao dozvolu da koristi Saab ime, ali je to pravo izgubio nakon što je kompanija proglasila bankrotstvo i otkazala početak proizvodnje Saab 9-3 2014. godine.

Sa novim ciljem koji je orijentisan na električna vozila, NEVS namerava da gradi snažno tržište u Kini i odatle se širi u svetu. Iz kompanije kažu da su strateški ugovori već potpisani, uključujući i sa Panda New Energi, o isporuci 150.000 električnih automobila i još 100.000 električnih komercijalnih vozila, prenose mediji.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike