najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sajam automobila i motocikala u Beogradu od 17. marta

Sajam automobila „DDOR BG Car Show 05“ i Međunarodni sajam motocikala Motopašion, biće održan od 17. do 23. marta 2016. godine, u izložbenom prostoru šest hala Beogradskog sajma.

Petnaestak dana pre službenog starta ove najveće i najreprezentativnije ovogodišnje manifestacije u sektoru auto-moto industrije u regionu, interesovanje izlagača i gostiju nagoveštava izuzetan, možda i rekordan broj posetilaca, od oko 140 hiljada, saopštio je Beogradski sajam.

Uz očekivani, takođe rekordan broj automobilskih brendova, uključujući i one najekskluzivnije iz premium segmenta – Mercedes-Benc, BMW, Audi, Sitroen, Škoda, Hjundai, Honda, Ford, Suzuki, Pežo, Volvo, FIAT, Micubiši, KIA, GAZ, SEAT, VW, Reno, Nisan, Dačija, GWS, Šang Jong, Tojota, Lada, Opel, Isuzu, Land Rover, Jaguar, Infiniti i drugi – posetioci će biti počašćeni brojnim premijerama.

Među njima su evropska postpremijera novog mercedesa E klase, „reno megan“, „reno talisman“, „ford mustang“, „opel astra“, „audi Q7“ i „A4“, „BMW X1“, „mazda MX-5“, „fijat tipo“, „KIA sport?dž“, nova „tojota prius“ i „tojota mirai“, potpuno novi i tehnološki verovatno najnapredniji automobil koji se ikada pojavio na Beogradskom sajmu, sa pogonom na vodonik… To je pravo društvo za, takođe premijerni, Bentli.

U moto segmentu kolonu predvode „Harli Dejvidson“, BMW, Honda, Jamaha, Suzuki, Sim, Sprint, te popularni brendovi Vespa, Gilera, Aprilia, Pjađo, Skarabeo, Derbi i Moto Guci iz Pjađo grupe, a tu su i najnoviji modeli sajamskih „povratnika“, kao što su Dukati, Kavasaki i Kimko.

S obzirom na to da je akcenat velikog dela sajamskih postavki na novim konceptima u oblasti alternativnih, hibridnih i elektro pogona, ali i bezbednosnih rešenja novih modela, posebnu atrakciju za posetioce najavljuje na svom štandu medijski sponzor Sajma automobila – kompanija SAT Media Group.

Radi se o automobilu „sirma“ (Syrma), konceptu sportskog automobila budućnosti na hibridni pogon, napravljenom u Evropskom institutu za dizajn u Torinu, i to u jednom jedinom primerku.

Sve to je samo deo sajamskog auto-moto raja u kojem će posetioci moći da uživaju svakog dana od 10 do 20 časova.

Pojedinačna ulaznica koštaće 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150, a parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

Poseban sajamski poklon posetiocima je „Porodični dan“ (Family day), 22. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznice za celu porodicu – 500 dinara za roditelje sa decom do 16 godina, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike