najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Suzuki: Bilo odstupanja u testiranjima, ali nismo varali

Japanska automobilska kompanija Suzuki priznala je danas da je otkrila odstupanja kod testova za merenje efikasnosti potrošnje goriva i emisije štetnih gasova, ali je negirala tvrdnje o namernoj manipulaciji podacima kako bi automobile prikazala što efikasnijim.

“Nikakve nepravilnosti, kao što su manipulacije sa podacima o efikakasnosti potrošnje goriva, nisu otkrivene. U procesu testiranja emisije štetnih gasova i potrošnje goriva otkrivena su izvesna odstupanja, odnosno u metodi koju zahteva vlada i onoga što je Suzuki činio”, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi agencija AFP.

Ovim problemom je, kako poručuju iz Suzukija, pogođeno 16 modela i oko dva miliona vozila, ali njime nisu zahvaćena vozila koja su prodata van Japana.

Suzuki je saopštio da je od 2010. godine koristio nepravilnu metodu testiranja, zbog čega su se akcije ove kompanije sunovratile, izgubivši u današnjem trgovanju čak 15 odsto vrednosti.

Vesti iz Suzukija stižu nakon nedavnog otkrića rivalskog Micubišija da je decenijama varao na testovima merenja efikasnosti potrošnje goriva, zbog čega je predsednik Micubišija juče najavio ostavku.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike