“Tesla” predstavio “model 3”, u 24 sata 115.000 narudžbina (foto)

Američka automobilska kompanija “Tesla motors” predstavila je novi, jeftiniji model električnog automobila namenjen masovnom tržištu, a u prva 24 sata je primila preko 115.000 porudžbina, izveštava agencija AP.

Iz kompanije su saopštili da broj porudžbina konstantno raste, iako novo vozilo neće biti dostupno tržištu do kraja naredne godine.

Novi “model 3” imaće početnu cenu od 35.000 dolara, što je upola manje u odnosu na cenu dva aktuelna “Teslina” modela koja su u prodaji, “model S” i “model X”, čija je početna cena 70.000 dolara, prenosi agencija Frans pres.

“Ukupan broj porudžbina za ”modelom 3” je u protekla 24 sata premašio cifru od 115.000″, izjavio je osnivač kompanije Elon Musk tokom predstavljanja novog automobila u dizajnerskom studiju ove kompanije u Los Anđelesu.

Musk je ovo vozilo opisao kao “krajnji korak u master planu, a to je dostupno vozilo za masovno tržište”.

Automobil ima panoramski stakleni krov, standardno je opremljen auto-pilotom i brojnim bezbednosnim sistemima, a moći će, prema rečima Muska, da pređe 350 km pre nego što se baterije istroše.

Sa “modelom 3”, kompanija “Tesla” namerava da pokaže da su njena vozila za širu javnost i da je spremna za masovnu proizvodnju vozila, ocenjuje AFP.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake