U trendu

U Hrvatskoj se prodaje auto od 3,7 miliona evra, evo o kojem modelu je reč

Iako su najtraženiji uglavnom polovnjaci do 5.000 evra, za one (veoma) dubokog džepa na oglasima se mogu naći i vozila od nekoliko stotina hiljada evra. Ipak, jedan automobil je nadmašio sve ranije ponude.

Skuplji je i od Bugattija Chirona, merila ekskluzivnosti u svetu hipersportskih automobila. U pitanju je McLaren, i to najradikalniji i najnoviji pripadnik iz takozvane Ultimate serije. McLaren Speedtail je na tržište stigao 2020. godine, a jedan od 106 ponuđenih primeraka stigao je u komšiluk, u Hrvatsku

Radi se o posebnom automobilu izdužene siluete kako bi postigao što bolju aerodinamiku. Jer njegov cilj je brzina, a ovaj automobil je jedan od najbržih na svetu. Na 300 km/h je za 12.8 sekundi ili 0.3 sekunde manje od Chirona. Ne posustaje sve do oznake od 400 km/h, a i onda ide još malo.

A vozač smešten u sredini mora da obuzda preko 1000 KS snažan hibridni pogon. Kako bi to uspeo, na raspolaganju su mu sve moderne tehnologije, a kako bi išao što brže, nema ni klasične retrovizore. Izrađen od karbona, ovaj bolid teži svega 1600 kg. Pritom je dugačak čak 5137 mm, korak više od Bugatija.

A otprilike toliko je i skuplji. Primerak u ponudi na Index Oglasima nudi se po ceni od 27.8 miliona kuna ili nešto više od 3,7 miliona evra. Automobil se može pogledati tek nakon što dokažete da ste ozbiljan kupac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.