najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vozač žrtvovao skupoceni auto kako bi sprečio tragediju, Tesla ga nagradila (foto)

Nemac koji je hrabro i nesebično pomogao vozaču koji se onesvestio u vožnji i pritom oštetio svoj skupoceni automobil Tesla Model S, biće nagrađen besplatnim popravkom. Objavio je to na Tviteru niko drugi nego šef Tesle Elon Musk, koji je pohvalio vozačev podvig.

Tesla-Fahrer rettet Leben auf der A9Montag, 13. Februar 2017, 17.49 Uhr; A9 Anschlussstelle Garching-SüdUm einen…

Posted by Feuerwehr München on Tuesday, February 14, 2017

Manfred Kik (41) vozio se autoputem u blizini Minhena, kada je ugledao Folksvagen Pasat kako krivuda putem, čak povremeno udarajući u ogradu. Dovezao se pokraj auta i primetio kako je vozač Pasata u nesvesti.

– Vozač je bio nagnut i visio je nepokretno u pojasu. Glava i ruke su mu visile – rekao je Kik, a prenose tamošnji mediji.

Kik je u vožnji nazvao vatrogasce, a potom se dovezao ispred Pasata i lagano kočio dok se oba auta nisu zaustavila. Ušao je kroz putnička vrata i pomogao 47-godišnjem vozaču.

– Osećao sam njegov puls, a zatim sam ga stavio u ležeći položaj, tako da mu je pena izlazila na usta – rekao je Kik.

Uskoro su i drugi vozači koji su se zaustavili pripomogli onesvešćenom vozaču, koji je verovatno doživeo moždani udar. Policija je izvestila kako je zdravstveno stanje vozača stabilno.

Kik je nesebično sprečio potencijalnu tragediju, a njegovo delo pohvalio je Elon Musk.

– Čestitke vlasniku Tesle koji je žrtvovao štetu na sopstvenom autu kako bi zaustavio auto sa onesvešćenim vozačem – napisao je Musk na Tviteru, dodajući da će Tesla pokriti sve troškove popravke.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike