U trendu

Životinje i gosti

Onom ko nam dođe u posetu (ili ko nas poziva u svoj stan) naši kućni ljubimci mogu da pričinjavaju zadovoljstvo ili da smetaju. Iz ovog osnovnog zaključka proizilaze prilično važna pravila.

Nemojte insistirati po svaku cenu da vaši mezimci budu prisutni. Dobro se informišite o eventualnim alergijama, antipatijama, strahovima: možda izgleda smešno, ali ne i onima koji su ih osetili na sopstvenoj koži.

Neka vam gosti ne dovode svoje mezimce ako se oni ne slažu sa vašima: ne biste bili prvi kad bi vam stan upropastila vaša mačka i pas vaše najbolje prijateljice, koji su se slučajno sreli baš na samom pragu. Niti ćete se vi, prirodno, pojaviti na nečijim vratima sa svojim psom, osim ako vas to nisu naročito zamolili.

Pripremite za svaki slučaj četku ili lepljivu rolnu da biste mogli brzo da uklonite dlake pasa ili mačaka sa odela, naročito ako je odeća u tamnim bojama; u svakom slučaju nije prijatno. Držite podalje od mačaka odeću i predmete gostiju. To su izrazito radoznala stvorenja uvek spremna na nove igrarije s bilo čim…

Bilo da su gosti prisutni ili ne, ne dozvolite da vam ljubimci borave previše u kuhinji ili da se vrte oko tek postavljenog stola.

Sa gostima nemojte pričati previše o svojim mezimcima. Vi biste mogli da pričate danima, ali možda je drugima to pomalo dosadno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.