U trendu

7 životnih lekcija koje odrasli mogu naučiti od dece

Mudrost ne dolazi sa godinama baš uvek. Evo šta odrasli mogu da nauče od dece!

Deca uživaju u trenutku, ne opterećujući se onim što je bilo, jednostavno stvaraju sreću. Evo koje životne lekcije možemo da naučimo od dece:

Mašta je fantastična stvar

Starenje je neminovno, ali ne dozvolite da godine koje prolaze uguše dete u vama. Potrudite se da ne postanete dosadni, i da vam ne bude dosadno bez obzira na to koliko godina imate.

Novac stvarno ne znači previše

Deca primećuju sitnice u svetu oko sebe, osmehuju se kad vide cvetić u parku, mačku ili psa na ulici. Gledaju zvezde. I smeju se, ponekad tako lepo i bez naročitog razloga. Osmeh ne košta ni dinara.

Poštovanje je dvosmerna ulica

Ne možete očekivati da vas neko poštuje ako vi njega ne poštujete. Pitali ste se nekad zašto su deca uglavnom „nemoguća“ baš kod onih učiteljica koje se zalažu za red i disciplinu? Morate da umete da slušate, da bi drugi slušali vas.

Sunčan dan i trava su najjeftiniji i najčistiji izvori zadovoljstva na ovom svetu

Nemojte dozvoliti sebi da propuštate divne trenutke zato što se bojite da ćete „isprljati pantalone“.

Ne podilazite drugima

Budite dosledni, držite se svojih uverenja i iskreno govorite šta mislite. Znate kako se kaže, deca „ne umeju da lažu“. Pomislite koliko bi život bio bolji kad ljudi ne bi učili da lažu, kako godine prolaze…

Pravljenje kolača je zabavno, čak i ako kolači ne uspeju

Znate kako izgleda kad deca prave kolače? Haos na sve strane i kuhinja puna cike i smeha. Posle toliko zabave, nikome nije važno da li su kolači ispali savršeno. Nemojte se brinuti unapred i očekivati da krajnji razultat svega što radite bude idealan. Uživajte u iskustvu.

Svima ponekad treba da nas neko drži za ruku

Toliko je jednostavno.

Koračajte kroz život bez straha, sa radoznalošću deteta i nemojte dozvoliti da vas svakodnevica pretvori u ogočenu osobu slomljenog samopouzdanja. Šta deca rade kad padnu? Ustanu, i potrče ponovo, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.