U trendu

Beba završila u bolnici: Pojela džoint, roditelji nisu mogli da je probude

Jednoipogodišnja beba čija je majka 31-godišnja Srpkinja, a otac 38-godišnji Egipćanin, završila je u milanskoj bolnici ’’Vittore Buzzi’’ gde su lekari nakon detaljnih pretraga utvrdili da je bebina krv pozitivna na kanabis, prenosi Blic.

Prema pisanju italijanskih medija, roditelji su u nedelju uveče pokušali da probude bebu koja je zapala u dubok san, ali pošto nije reagovala ni na povišen glas i maženje, oni su u panici pozvali Hitnu pomoć.

Nakon što su utvrdili da u bebinoj krvi ima tragova kanabisa, lekari su obavestili policiju koja je pokrenula istragu protiv roditelja koji su u čudu negirali da konzumiraju bilo kakvu drogu.

Tokom istrage utvrđeno je da je uspaničenim roditeljima koji žive u milanskoj četvrti San Siro u goste došao bebin ujak, odnosno brat bebine mame iz Srbije, za koga je utvrđeno da je posedovao i konzumirao marihuanu u vidu džointa.

Policija i lekari pretpostavljaju da je beba uzela malu količinu marihuane od nepažljivog ujaka i slučajno je progutala tako da nadležni nisu pokrenuli nikakav postupak protiv roditelja dok će ujak snositi zakonom predviđene sankcije.

U milanskoj bolnici kažu da se beba oseća dobro, ali da će za svaki slučaj ostati još par dana u toj zdravstvenoj ustanovi na opservaciji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.