Dečaci na FB delili slike golih drugarica!

Foto: StartupStockPhotos/Pixabay.com

Na vaspitnu meru pojacanog nadzora roditelja osuđeno je šest valjevskih tinejdžera, jer su nage fotografije tri maloletnice širili putem Fejsbuka, piše “Blic”.

Kako navodi list na svom sajtu, dečaci su nedeljama u osnovnim školama pričali o pojavi eksplicitnih fotografija svojih drugarica koje su se širile društvenom mrežom, da bi se konacno jedna od devojcica, rođena 2002. godine, poverila svojoj majci pa je slucaj stigao do Centra za socijalni rad, policije i suda.

S obzirom da su svi akteri maloletnici, proces je bio zatvoren za javnost, ali “Blic” saznaje da je Viši sud za maloletnike pojacani nadzor roditelja izrekao za D.A, A.M, A.Đ, M.O i O.V. za krivicno delo neovlašcenog objavljivanja tuđeg spisa, portreta i snimka iz clana 145. Krivicnog zakona, dok je ista vaspitna mera izrecena i za L.A. zbog krivicnog dela prinude.

Svi decaci su, izuzev jednog rodenog 1999. godine, 15-godišnjaci i sada ucenici prvog razreda srednja škole, a oštecene devojcice su njihove vršnjakinje, uz najmladu koja je osmi razred.

“Počelo je tako što je L.A. na cetu Fejsbuka kontaktirao najmladu devojcicu, tvrdeci da poseduje obnaženu fotografiju njene majke i da ce je objaviti, ukoliko se i ona sama ne slika bez odece i ne pošalje mu svoje fotografije. Devojcica se uplašila pretnje, fotografisala se obnažena i poslala mu najpre jednu, a posle ponovljene pretnje još pet slika sa intimnim delovima tela bez odece, koje je L.A. putem Fejsbuka poslao D.P, A.Đ. i A.M. koji je te slike poslao još cetvorici drugova, a A.Đ. ih je pokazivao cak i jednoj drugarici”, ispričao je sadržaj presude izvor “Blica” iz pravosuđa.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake