Fotografija koja je inspirisala svet: Dečak beskućnik uči na ulici pod svetlom Mekdonaldsa (Foto)

Foto: Freeimages/Resseguie

Fotografija jednog dečaka beskućnika, snimljena na Filipinima, obišla je svet putem društvenih mreža. Ali, ovo nije uobičajena fotografija.

Dečak je snimljen kako piše domaći zadatak na ulici, uz svetlo koje dolazi iz obližnjeg MekDonaldsovog restorana u Manilli, a fotografiju je snimila studentkinja medicine, Džojs Torefranka i objavila na Fejsbuku. Slika je odmah podeljena a uskoro su je preneli i mnogi svetski mediji.

Dečak sa fotografije se zove Danijel Kabrera, a kako prenose britanski mediji, umro mu je otac i nedavno je u požaru ostao bez svog doma. U blizini mesta na kojem je snimljena fotografija često sa svojom majkom, prosi. Uprkos svemu odlučan je u svojoj nameri da se obrazuje.

“On je srećno dete, inteligentan je i voli da,učestvuje u raspravama, stalno postavlja pitanja i pokreće diskusije”, rekla je Danijelova učiteljica Rozalina Detja. “Mene školuju moji roditelji, učim po knjižarama i u kafićima. Danijelova priča me je pogodila. Inspirisao me je i motivisao da se trudim još više i budem zahvalnija”, izjavila je devojka koja je objavila fotku.

A nakon što je priča obišla svet, Džojs je dodala: “Nisam mislila da jedna obična fotografija može toliko toga da napravi. Hvala vam što delite ovu priču. Zahvaljujući tome, vama, uspeli smo da pomognemo Danijelu da ostvari svoje snove. Nadam se da će njegova priča nastaviti da inspiriše svet i da motiviše nas kad god se nađemo u teškoj životnoj situaciji.”

Ostavite komentar