U trendu

Italijanski dečak rođen dva meseca nakon svog brata blizanca

Dva dečaka blizanaca rođena su u razdoblju od 2 meseca, Aleksandro 24. decembra, a njegov brat Andrea 22. februara što je izuzetno retka pojava, objavio je načelnik porodilišta na severu Italije.

Četrdesetgodišnja majka morala je da bude hitno hospitalizovana u decembru 2018. i tada je svetlo dana ugledao Alesandro, nedonošče teško 800 grama rođeno u 24. nedelji trudnoće, prenosi N1 pozivajući se na agenciju Hina.

Zahvaljujući medicinskoj ekipi, posteljica je ostala netaknuta, pa je brat blizanac nastavio da se razvija u majčinoj utrobi.

S medicinskog stanovišta, to je bila izuzetno složena trudnoća, koja se srećno završila 60 dana kasnije, kada je u osmom mesecu trudnoće rođen tri kilograma težak Andrea.

„Cela se porodica dobro oseća, napustiće bolnicu za nekoliko dana“, objavila je uprava bolnice iz grada Monce blizu Milana uz napomenu:“Ovo je prvi takav slučaj s kojim smo se susreli“.

Dvojica blizanaca neće imati isti datum rođenja upisan u dokumente, što je zadalo glavobolju administrativnim službama u trenutku pisanja izvoda iz matične knjige rođenih, ispričao je otac. „Hoćemo li napisati da je blizanac brata koji se još nije rodio?“, upitale su prilikom upisa prvog deteta službenici.

1 komentar
  1. Anonimni

    neka budu zdravi i napredni

Napišite komentar