U trendu

Mlada mama pokazala cenu porođaja u SAD-u, žene su zahvalne što žive u Evropi

Šenon Mejor postala je pre nekoliko dana viralna na TikToku nakon što je pokazala koja je cena porođaja u SAD-u.

U jesen 2020. dala je otkaz i pokrenula sopstveni biznis. Ubrzo je saznala da je trudna pa je potražila najbolje moguće osiguranje koje postoji.

@shannonmayor

Reply to @theangrynewfie5 here’s a longer version of my cute milk drink babe! 🥰 🤍

♬ Mine – Bazzi

„Da budem iskrena, bilo je stresno tražiti i menjati osiguranje. To je u SAD-u vrlo komplikovano pitanje. Nije lako shvatiti koja je za vas idealna opcija i, ako niste dobro upućeni, lako je zeznuti se“, ispričala je Šenon u telefonskom intervjuu za Insider.

Nedelju dana provela je u privatnom apartmanu u bolnici, bila je oduševljena odnosom lekara i sestara, kao i brigom koju su dobile ona i beba. A onda je par nedelja kasnije primila bolnički račun s iznosom od 50.816,02 dolara (skoro 5,3 miliona dinara). Taj iznos pokrila je osiguravajuća kuća, a Šenon je morala sama da doplati 250 dolara.

„Kad razmišljate o prosečnoj osobi, ko ima 50 hiljada dolara i može sebi da priušti porođaj?“ dodala je mlada mama reagujući na račun, koji ju je iznenadio.

„Bila sam zahvalna što imam osiguranje. Mnogi ljudi u ovoj zemlji nemaju tu sreću“, ističe.

Video je skupio 8.8 miliona pregleda, a iznos je mnoge zapanjio.

„Vrati dete“, „Idući put rodi kod kuće“, „U Singapuru ti plate da rodiš“, „Dakle, neke savezne države zabranjuju pobačaje, a naplaćuju porođaje“, komentarisali su neki, dok su Evropljani izrazili zadovoljstvo što žive na tom kontinentu.

„U Velikoj Britaniji i Škotskoj je rađanje besplatno i još ti pošalju kutiju korisnih stvari“, „Zbog ovoga sam zahvalna što živim u Evropi“, kažu.

Ima i gorih primera od Šenoninog.

„Moja beba je bila mesec dana na odeljenju neonatalne intenzivne nege i račun je iznosio 300.000 dolara. Bacila sam ga u smeće. Kako im izgledam, kao Bil Gejts?“ zapitala se TikTokerka Tajler Liten.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar