najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Naučila je ćerku najvažniju lekciju u životu (foto)

Ejmi Bet Gardner rekla je svojoj kćerki da sedne, uzme pastu za zube i iscedi je na tanjir. Nije to napravila iz dosade, već kako bi svoje dete pripremila pre polaska u školu i naučila je jednu važnu životnu lekciju.

“Moja kćerka sutra kreće u školu. Kupili smo nove uniforme, uredili smo njen ormarić i iznenadili smo je novim rancem. Ali, večeras, pre odlaska na spavanje, odradili smo još jedan zadatak, puno važniji od ostalih”, napisala je Ejmi uz fotografiju tanjira sa zubnom pastom.

“Nakon što je  Breona istisla svu pastu za zube, rekla sam joj da svu pastu vrati u tubu. Govorila je: ‘Ali, ne mogu’, i ‘Neće biti isto kao pre.’ Pričekala sam da kaže sve što ima, a onda sam rekla. ‘Sećaćeš se ove paste za zube do kraja života. Tvoje reči imaju snagu života i smrti. Kada kreneš u školu, shvatićeš koja je težina tvojih reči. Imaćeš priliku da izgovoriš reči kojima ćeš nekoga povrediti, poniziti, oklevetati. Takođe ćeš imati priliku da koristiš reči koje će druge izlečiti, ohrabriti, inspirirati, pokazati im da ih voliš. Baš kao pasta za zube, jednom kada izađu iz tvojih usta, ne možeš ih vratiti natrag. Pažljivo biraj svoje reči, Breona. Kada drugi ne vode računa o tome šta govore, ti budi ona koja će birati šta će reći. Svakog jutra biraj da iz tvojih usta izlaze samo pozitivne reči. Neka te ljudi znaju po nežnosti i saosećanju. Iskoristi svoj život da udahneš život svetu kojem je tako očajnički potreban. Nikada, nikada nećeš zažaliti što si izabrala ljubaznost.”

Poruka ove mame postala je pravi hit, oduševila je mnoge korisnike društvenih mreža i gotovo sve reakcije na nju su potpuno pozitivne i ohrabrujuće.

“Odličan savet! Deca u školi mogu da budu jako okrutna, bilo bi lepo kada bi svi roditelji ovako razgovarali sa svojom decom”, komentarisala je jedna žena ispod posta.

Ipak, našao se i poneki negativan komentar, a oni koji su ga ostavili smatraju da je Ejmi “odavno trebala svoju kćerku da nauči ljubaznosti”.

I s ovim se još jednom dokazalo koliko netko može povrediti druge rečima jer 11- godišnja Breona je usvojena devojčica i Amy joj je majka tek dve godine, prenose mediji.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike