najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ne želite da dovede dete

Ne voli svako decu, a dešava se i da vam zaista ne odgovara da neko kod vas dovede i svoje dete. To nije nikakav zločin, samo uzmite u obzir da bi to moglo dovesti do toga da taj neko ni sam ne dođe kod vas, i nemojte zameriti toj osobi ako tako ispadne.

Recimo, planirate neko okupljanje u svom stanu. Zovete odrasle ljude, ne radi se o skupu antialkoholičara, tako da će tu biti i alkoholnih pića.

Isplanirali ste stvari tako da vam ne zasmeta ni ako gosti ostanu do kasno – baš lepo, ispričaćete se, vikend je, niko ne mora da ustane rano zbog posla… I, niste predvideli da dolaze deca, bar ne ona manja, neće biti nikakve posebne zanimacije za njih, ne želite ni da vam neko zameri što je njegovo petogodišnje dete uspelo da dođe do rakije (zašto ta osoba nije sama pazila na svoje dete? A, da, bila je zauzeta ispijanjem vinjaka)… Jednostavno, ne odgovara vam da tu budu prisutna mala deca koja bi trčala unaokolo, možda nešto razbila, ometala razgovor starijih…

To je sve u redu. Vaš je stan u pitanju, vi pravite zabavu (ili o čemu se već radi), i na vama je da odredite pravila. Samo, uzmite u obzir da bi takva pravila mogla da budu problem vašim prijateljima koji imaju malu decu, ma koliko im vi bili dragi i ma koliko želeli da dođu. Sasvim je moguće da neće moći da nađu nikoga da im pričuva dete – mnogi ljudi imaju problem da nađu nekog dovoljno pouzdanog da mu/joj povere svoje malo dete, plus i ima dece koja odbijaju da prihvate da ih čuva neko ko nije mama ili tata – i da će zato imati izbor ili da povedu dete sa sobom (a vi ste zamolili da niko ne dovodi malu decu) ili da jednostavno ne dođu. Kada je izbor između deteta i druženja s prijateljima, dete ipak ima prvenstvo.

Uzmite to u obzir i, ako se prijatelji koji imaju malu decu ne pojave, nemojte im to uzeti za zlo, niti smatrati da imaju nešto protiv vas ili da vas više ne vole.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Tačno, djeca imaju prednost. Zato moj muž najčešće isplanira neko okupljanje gdje i suprotni tabor ima djecu, a odrasli su tu tek da se nađu pri ruci, sami međusobno ispričaju i takođe posluže. Nezgodno je samo ukoliko ne znate da su tuđa djeca hiperaktivna pa svima donesete, na primjer, čokolade; ispadne pravi džumbus a i veselje za djecu. Ma praznik, a vi ste poslije kao sušena haringa, ukoliko se niste za ovaj put predomislili i ostali sami kod kuće, dok vaša bolja polovina plus klinac vodi gužvu u provod. Poslije zivkate jer vam je dosadna knjiga, a i ne znate šta se dešava na drugoj planeti, kao ja juče…

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike