U trendu

Novi opasan izazov: Tinejdžeri jedu sirova jaja s ljuskom i banane s korom (video)

Novi izazov kruži društvenim mrežama. Kao i gotovo svaki dosad, prilično je blesav, a istovremeno i opasan pa je alarmirao lečnike koji poručuju: “Nemojte to da radite!”

U sklopu Shell On izazova, tinejdžeri pokušavaju da impresioniraju svoje prijatelje tako što jedu namirnice u originalnoj ambalaži. Ponekad su to voćke pa je cilj pojesti bananu s korom, a neki su toliko hrabri da konsumiraju mafne u papirnim korpicama, sirova jaja s ljuskom ili šargarepe i plastične kesice u kojima su pakovane.

Ovaj izazov pojavio se na društvenim mrežama u oktobru prošle godine, a njegova popularnost u Americi je trenutno na vrhuncu. Ljudi, posebno tinejdžeri, snimke objavljuju na Instagramu, Jutjubu i Snapčetu.

Lekari šalju strogo upozorenje tinejdžerima da to ne rade. The Post piše da kore voća obično nisu toliko opasne, ali plastika može itekako škoditi organizmu.

“BPA utiče na hormone, a hemikalije u plastičnoj ambalaži, poput vinil hlorida, povezuju se s rakom”, navodi The Post.

View this post on Instagram

#shellonchallenge #bananapeelsaregross

A post shared by kagriffx2 (@kgriff.spam) on

Ovaj izazov nastavak je prošlogodišnjeg izazova Tide Pod kada su tinejdžeri jeli kapsule za pranje veša. Internet je bio prepun takvih zapisa koji su imali i više od sto hiljada pregleda, međutim naknadno su svi uklonjeni sa Jutjuba zbog opasnog učinka koji mogu imati na ljudsko zdravlje.

1 komentar
  1. ANDREJ

    Stanje puberteta,dakle kada su tinejdzeri u toj fazi razvoja,u nekim segmentima se pojavljuju simptomi dusevne poremecenosti.Stanja slicna kao kod nekih laksih psihickih deformacija.Roditelji treba u toj fazi,kada su im sin ili cerka,u godinama puberteta,da ih stalno kontrolisu.Paznja mora biti visestruko povecana,jer tinejdzeri mogu svasta probati,a sto moze da im ugrozi ne samo zdravlje,vec i sam zivot.

Napišite komentar