U trendu

Ova imena za decu inspirisana su letom i morem, a zvuče predivno

Ako ste među onima koji očekuju letnju bebu, možda će vas zanimati koja su dečja imena inspirisana najtoplijim godišnjim dobom. Izdvojili smo nekoliko imena koja bi mogla da vas osvoje.

Val

Ime Val odmah nas asocira na more, odnosno talas ili val. Reč je o muškom imenu nastalom od reči valens, što znači jak i zdrav. Ovo ime proslavio je holivudski glumac Val Kilmer.

Jadran / Jadranka

Ako detetu želite da date letnje ime, Jadran ili Jadranka su divan izbor jer su to imena nastala od imena Jadranskog mora.

Sunčica

Osim mora, prva asocijacija na leto je i sunce, pa ne čudi da se ime Sunčica našlo na ovoj listi. Ono dolazi od naziva nebeskog tela Sunca, a druga varijanta ovog imena je Sunčana.

Kai

Ime Kai je havajskog porekla i znači more, a dobila su ga poslednjih godina i deca rođena u Srbiji.

Višnja

Početkom leta uživamo u sočnim višnjama, pa neke devojčice rođene tokom vrućih meseci dobijaju ime Višnja, koje simbolizuje rumenilo.

Leo / Lea

Deca rođena krajem jula i početkom avgusta po horoskopu su Lavovi, pa neki roditelji za bebe biraju imena Leo ili Lea, koja dolaze od latinske reči leo, što znači lav. Ova snažna imena označavaju hrabrost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar