Sin antivaksinašice 18. rođendan proslavio – vakcinisanjem

Američki tinejdžer Itan Lindenberger sin je antivakcinašice, a svoj 18. rođendan odlučio je da proslavi – vakcinisanjem.

Itan nikada nije primio vakcinu zbog majčinih uverenja da je to loše. Sada, kada je napunio 18 godina, odlučio je da to uradi sam.

Objašnjavajući svoju priču za Weekend Edition, tinejdžer je oktiro da njegova majka ne veruje u vakcine zbog svega što je pročitala na internetu, a posebno zbog onog da je vakcinacija povezana sa autizmom i oštećenjem mozga.

„Moji roditelji misle da vlada vakcinama kontroliše naše umove, što je potpuna glupost. Zbog njihovih uverenja nikada nisam bio vakcinisan, a sam bog zna kako sam još uvek živ“, poručio je Itan, a prenosi Index,hr.

U vreme izbijanja epidemije malih boginja u Vašingtonu, Itan je bio prisiljen da primi vakcinu da bi se zaštitio.

Njegova majka Džil Viler uverena je da se radi o tinejdžerskom inatu.

„Ona je mislila da sam se pobunio protiv nje, da to ne radim zbog sebe i ljudi oko sebe već da nju naljutim“, rekao je 18-godišnji tinejdžer.

Takođe, naveo je da ne dovodi u pitanje majčinu ljubav, ali da je uveren da je njena odluka u ovom slučaju bila pogrešna.

1 komentar
  1. Anonimni

    Stvarno, kako je preziveo do svoje 18. bez vakcina??? Kako je uopste ljudska rasa uspela da prezivi do doba vakcina? Iskljuci televiziju i ukljuci mozak.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike