U trendu

Sinu u školsku torbu stavila diktafon pa se zaprepastila onim što je čula

Kemdenu Dejvisu iz Baton Ruža u američkoj saveznoj državi Luizijani dijagnostifikovan je autizam i zbog toga ga je majka upisala u privatnu školu Hope Academy, koja se reklamirala kao idealna škola za osobe s posebnim potrebama.

Nakon nekog vremena majka dečaka, Melisa, shvatila je da njen sin iz škole dolazi vidno uznemiren i odmah je znala da nešto nije u redu. U njegovu školsku torbu zbog toga je stavila uređaj za snimanje kako bi otkrila šta se događa na nastavi, a ono što je na njemu čula, zaprepastilo je.

Kemden je bio zlostavljan u školi, ali za to nisu bila kriva druga deca, kao što je majka sumnjala, već profesori.

– Htela sam da vrištim i plačem jer je bilo baš loše. Pomisao kako sam sina svaki dan slala tamo, a da nisam znala šta se događa, dotukla me – rekla je očajna majka nakon što je otkrila kako se dve profesorice ponašaju prema njenom sinu, zbog čega su i dobile otkaz u školi koju je 12-godišnjak pohađao.

Sve je počelo kada je majka primetila da se dječakovo ponašanje promenilo, ali ne na bolje, već je postao agresivan, depresivan i nasilan. Požalila se školskom odboru, ali oni nisu ništa preduzeli pa je majka odlučila da stvar uzme u svoje ruke. U torbu mu je ubacila diktafon i snimala šta se događa u školi. Otkrila je da joj sina zlostavljaju dve profesorke .

– Da vidimo što bi učinili s njim u j… državnoj školi. Ne bi izdržao ni minut – čuje se na snimku, dok mu na drugom profesorka prigovara zato što ne piše i govor mu da zbog toga ne može da sedi s drugim učenicima.

Direktorka škole Liza Stoun odmah je uručila otkaz dvema profesorkama i izvinila se zbog incidenta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.