U trendu

Spisak dečijih imena koja su zakonom zabranjena

Dok se pripremaju za dolazak bebe na svet, budući roditelji tragaju za imenom koje će im se najviše svideti za njihovo dete. Ali postoje imena o kojima roditelji ne mogu razmišljati jer su zakonom zabranjena.

Tako recimo u Francuskoj od 2015. godine zabranjeno je da roditelji deci daju ime Nutela. U Švedskoj nijedno dete se ne sme da se zove Ikea, a pošto na japanskom „akuma“ znači đavo, to je im zakonom zabranjeno u ovoj zemlji.

Na Novom Zelandu zabranjeno je ime Lucifer, a u Meksiku Fejsbuk.

Na ovim prostorima susrećemo se neretko sa imenima kao što su Višnja, Malina i slično, a u Maleziji od 2006. godine vlasti su zabranile da se deci daju imena po nazivima namirnica.

Zanimljivo je i to da u Maleziji detetu ne možete dati ime koje se povezuje sa prirodom ili životinjom, jer bi to bila velika uvreda.

U Švajcarskoj dete se ne može zvati po imenima robnih marki.

Da roditelji zaista imaju čudne ideje kada je odabir imena u pitanju, potvrđuje i činjenica da su roditelji u nekim državama svojoj deci hteli da daju imena kao što su Fejsbuk, Nutela, Ikea, Supermen, Šanel, Mercedes…

Takođe, u Srbiji su zabeleženi slučajevi čudnih imena, kao što su Mirođija, Duga, Hajdi, Svila, Pepeljuga, Mrgud, Galeb, Tarzan i mnoga druga, piše Radio Sarajevo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Погледај коментаре (12)