U trendu

„Aleksi“ najbolji film na festivalu u Nju Džerziju

NJU DŽERZI – Hrvatsko-srpski film „Aleksi“ Barbare Vekarić proglašen je za najbolji igrani filmom Međunarodnog filmskog festivala u Nju Džerziju, saopštio je Filmski centar Srbije.

Priča ovog filma prati glavnu junakinju Aleksi koja se nakon bezuspešnog pokušaja studiranja vraća kući na Pelješac.

U pokušaju da odagna dosadu, Aleksi beži od odgovornosti i upušta se u avanture s nekoliko muškaraca: američkim fotografom Kristijanom, s kojim je vežu slični interesi, lokalnim muzičarem Goranom, čije tradicionalne stavove ne podnosi ali ih veže snažna hemija, i starijim, šarmantnim, bogatim slovenačkim plejbojem Tonijem.

Film je prošlog leta otvorio Pula film festival, a reč je debitantskom ostvarenju rediteljke Barbare Vekarić, nastalom u koprodukciji Studija Dim, Filmkombajna, Filmske udruge Motion i Hrvatske radiotelevizije.

Srpski koproducenti su Snežana Penev i Gordan Kičić, montažer je Dragan von Petrović, a uloge tumače tumače Tihana Lazović, Goran Marković, Sebastijan Kavaca, Džejson Man, Leon Lučev, Nataša Janjić, Neda Arnerić i Aljoša Vučković.

„Aleksi“ će uskoro biti prikazana i na Edinburškom filmskom festivalu, koji se održava od 19. do 30. juna, a ove godine je bio i u zvaničnom programu referentnog festivala nezavisnog filma „SXSW“ (South by Southwest) u Teksasu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.