U trendu

Aplauzi predstavi „Tri Sretenove nepravde“

JAGODINA – U Kulturnom centru u Jagodini sinoć je, pod pokroviteljstvom Skupštine grada, održana premijera predstava „Tri Sretenove nepravde“ Slobodana Žikića, u režiji Sretka Divljana.

U predstavi izvedenoj u prepunoj sali glumili su Slobodan Ćustić, Zoran Živković, Toma Trifunović, Milan Caci Mihailović, Biljana Đurović, Anja Lukić, Aleksa Raičević, Danilo Petrović, Dragan Milić…

Reč je o predstavi o osnivaču Muške učiteljsko škole, Doma učenika i Parka prirode sa botaničkom baštom u Jagodini Sretenu Adžiću (1856-1933), posvećena jubileju 120 godina školovanja učitelja u Jagodini.

„Prestava je i u čast i slavu junaka Velikog rata, čiji završetak i stogodišnjici obeležava Srbija sada, u kojem je učestovao i veliki broj učenika Muške učiteljske škole i 70 godina od rođenja pisca i novinara Žikića“, rekao je Tanjugu posle predstave Divljan.

On je, kako je rekao, zadovoljan predstavom, posetom i aplauzima koje je prestava doživela.

Divljan, koji je u dva mandata bio dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, nastavljača školovanja učitelja u Jagodini, i poznati slikar, dodao je da se ovom predstavom koja govori o jednom vremenu Srbije, „od zaborava, otimaju važne i znamenite ličnosti Srbije, događaji veoma važni za istoriju Jagodine i Srbije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.