U trendu

Aprilski susreti od 1. do 4. aprila u SKC-u

BEOGRAD – Aprilski susreti u organizaciji Studentskog kulturnog centra Beograd održaće se od 1. do 4. aprila ove godine, pod sloganom „Telo kao instrument – pokret kao inspiracija“, s ciljem prevazilaženja klasičnih granica u umetničkom stvaralaštvu.

Biće predstavljeni najbolji video radovi, performansi, nove teatarske forme, radionice, instalacije u prostoru i koreografske improvizacije studenata redovnih i master studija Instituta za umetničku igru iz Beograda koji su odgovorili na zadatu temu profesora – 50 godina od festivala Vudstok i hipi pokreta sa sloganom „Let the sunshine in“.

Manifestacija će početi tradicionalnim performansom studenata Instituta, ispred Studentskog kulturnog centra 1. aprila, a tokom trajanja Aprilskih susreta održaće se i otvoreni master klasovi savremene igre koje će voditi Mačej Kuzminski (Poljska), gostujući profesor Instituta.

Radionica Vere Erac „Biti stvarno živ i živa na sceni“, koja se zasniva na primeni praktičnih znanja iz psihologije kreativnosti i telesne psihoterapije na savremenu izvođačku umetnost, otvoriće neke nove vidike mladim umetnicima, najavljuju iz Instituta.

Svi segmenti Aprilskih susreta, od osnivanja do danas, pre svega imaju edukativni karakter, a pogrami su besplatni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.