U trendu

Audio-vizualni performans „Lightstorm“ u bioskopu Balkan

BEOGRAD – U okviru zdanja kultnog beogradskog bioskopa „Balkan“, sinoć su dva umetnika iz Austrije – Gregor Vošic i Johanes Fibič izveli jedinstveni performans predstavivši kinetičku svetleću instalaciju „Lightstorm“ (Svetlosna oluja).

Ova instalacija izgrađena je 2016. godine na Umetničkom univerzitetu u Lincu i sastoji se od hiljade precizno kontrolisanih svetlećih dioda koje u kombinaciji s velikom brzinom okretanja omogućavaju razne kombinacije zvučnih i vizuelnih efekata.

Posetioci bioskopa Balkan imali su mogućnost da stoje u centru „svetleće oluje“ kraj dva umetnika i okruženi svetlosnim šarama sami probaju da svojim pokretima ruku iznad senzora proizvedu promene na površini oko njih, a sve to u ritmu muzike koju su Austrijanci puštali.

Kreatori ove instalacije – Gregor Vošicz, Katarina Gruber i Laurin Dopfner, ranije su izvodili ovaj performans za nemački Duo Funkstorung, kao i na brojnim festivalima, uključujucji Ars Electronica Festival i 21rpm u Londonu, a sada je i publika u Beogradu imala prilike da bude deo ovog neobičnog audio-vizualnog performansa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar