U trendu

Balašević u Splitu svirao četiri sata

SPLIT – Proteklog vikenda u Splitu je srpski kantautor Đorđe Balašević održaokoncert koji je trajao četiri sata.

To je bio jedan od njavećih Balaševićevih koncerata u Splitu u kojem inače nastupa svake tri godine. Spaladinum arena je bila krcata, preneli su splitski mediji.

Čak i oni koji su redovni na Balaševićevim koncertima bili su iznenađeni repertoarom, a produkcija koju je predstavio na „Baronovom balu“ nadmašila je sve što su njegovi fanovi viđali poslednjih četrdeset godina otkako je na sceni.
Balašević je u Splitu svirao četiri sata, ali je publika bila neumorna. Kao i uvek, pričao je s publikom, pa je prvi put progovorio o osetljivim temama i mitovima koji kruže oko njegovog imena i prezimena i njegovih stavova o ratu na području bivše Jugoslavije.
Iako nikad ne peva tu pesmu, nekolicina fanova u Splitu je tražila da zapeva „Računajte na nas“, pesmu posvećenu Josipu Brozu Titu, koju je napisao krajem sedamdesetih godina. Balašević je izričito odbio da peva pesmu, piše Index.
„Deco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svetskog sporta. Takve stvari treba da vas vesele, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar. Meni nedostaje ‘Jugoplastika’, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država“, rekao je Balačevičh, na iznenađenje mnogih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.