U trendu

Balet „Grk Zorba“ danas u Sava Centru

Nova postavka baleta „Grk Zorba“ Srpskog narodnog pozorišta, rađenog na muziku Mikisa Teodorakisa, u režiji i koreografiji Krunislava Simića, imaće beogradsku premijeru danas u Sava Centru.

„Grk Zorba“ Srpskog narodnog pozorišta bio je na repertoaru 18 godina, od 1. decembra 1994. do 30. maja 2013. kada je poslednji put izveden u Sava Centru i za to vreme videlo ga je blizu 120.000 ljudi.

Kod nove postavke, prema Simićevim rečima, dramaturgija i koreografija su malo korigovani, dok su scenografija i igrači novi.

Teodorakis je SNP-u besplatno ustupio ekskluzivna prava da izvodi njegov baletski spektakl u dva čina u pozorištu i Sava Centru, poželevši im u telegramu mnogo uspeha.

U ansamblu su Ana Đurić, Andrej Kolčeriju, Samjuel Bišop, Katarina Kljajić, Liviju Har, Marina Pavlović Barać i Branimir Jovanović.

Učestvuju Hor i Orkestar Opere SNP, učenici srednje Baletske škole iz Novog Sada, dirigent je Aleksandar Kojić, scenografiju Milete Leskovca adaptirao je Saša Senković, a kostime je osmislila Mirjana Stojanović Maurič.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.