U trendu

Beogradski irski festival od 6. marta

Peto izdanje Beogradskog Irskog Festivala počinje 6. marta, a jedan od prvih događaja biće nastup zvezde svetske plesne scene i osnivača globalnog fenomena Riverdance Džin Batler 9. i 10. marta u Bitef teatru, najavili su danas organizatori.

Džin će na prvom gostovanju u Srbiji predstaviti svoje najnovije delo, plesni peformans „Ovo je irski ples”, duet koji je nastao i koji izvodi u saradnji sa čelistom i kompozitorom Nilom Martinom.

Ovaj avangardni performans u Beograd stiže nakon rasprodatih sala i odličnih kritika u Sjedinjenim Američkim Državama i irske turneje.

Pre nastupa u Bitef teatru ona će 6. i 7. marta u DKC Majdan održati radionice savremenog i irskog plesa za koje, očekivano, vlada veoma veliko interesovanje.

„Veoma smo uzbuđeni zbog ovogodišnjeg programa u okviru kojeg će Džin Batler i Dejvid Kefri prvi put posetiti Beograd. Imamo veliki broj događanja koja će se održati na mnogobrojnim lokacijama u Beogradu. Tokom festivala, 15 umetnika iz Irske dolazi da ulepšaju atmosferu u Beogradu i proslave Dan svetog Patrika u našem zajedničkom keltskom gradu, pridružujući se globalnoj proslavi širom sveta“, izjavio je Jas Kaminski, direktor Beogradskog Irskog Festivala.

On je pozvao sve da dođu na te događaje od 6. do 22. marta i uživate u irskoj gostoprimljivosti u srpskom stilu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.