U trendu

Bitefove radionice za najmlađe

BEOGRAD – Bitef festival organizuje 15. septembra od 12 do 14 časova na Cvetnom trgu radionice za najmlađe, koji će moći da iskuse kako je to izgledao svet pre ljudi.

Koja je bila hrana dinosaurusa koja im je davala snagu, kao i sa čim se svakodnevno susretao praistorijski čovek, najmlađi Beograđani će zajedno sa svojim roditeljima saznati na jedinstvenim radionicama koje su pripremili Bitef i „Maxi“.

Tokom dva sata zabavnog programa mališani će od kuvara Nenada Veljkovića čuti o ishrani dinosaurusa, na radionici „Papirologije“ naučiće kako da naprave maske majmuna, uz pomoć saradnika Centra za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta otkriće kako je živeo praistorijski čovek, dok će sve vreme umetnici iscrtavati lica mališana omiljenim motivima iz praistorije.

Ovaj zanimljiv put u davna vremena otvoriće nastup članova škole „DFhor“, a sve vreme mališane će zabavljati i dečji Đ Kristina Milosavljević.

Događaj „Svet pre ljudi“ obeležiće prvi vikend ovogodišnjeg 52. Bitefa, a ovom aktivnošću i najmlađi sugrađani moći će da budu deo jednog pravog bitefovskog iskustva, ističu organizatori.

Drugu godinu za redom Bitef se uz podršku „Maxi“ supermarketa potrudio da jedna od najzanimljvijih festivalskih aktivnosti bude u znaku najmlađih, jer ljubav prema kulturi i umetnosti treba negovati i podržavati od malih nogu.

Pod sloganom „Svet bez ljudi“, Bitef festival biće održan od 13. do 22. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar