U trendu

Bob Geldof o muzeju i novom Live Aid-u za migrante

NIŠ – Nakon uspešnog koncerta na Nišvilu, slavni britanski muzičar Bob Geldof poklonio je direktoru manifestacije Ivanu Blagojeviću svoju usnu harmoniku, koju je te večeri svirao u jednoj bluz numeri, a koja će ubuduće krasiti vitrine Nišvil džez muzeja, pored njegove fotografije sa koncerta gde svira na istoj Hohner usnoj harmonici, saopštili su iz organizacije festivala.

Direktor Blagojević mu je tom prilikom izložio svoj koncept potencijalnog novog Live Aid-a 13. jula 2020, na 35 godišnjicu slavnog događaja.

„Predložio sam Bobu da koncert posveti svim migrantima na zapadno – balkanskoj ruti i da se prikupljenim novcem obnove porušeni domovi migranata, a da radni naslov te humanitarne akcije bude Home sweet Home“, rekao je Vlagojević.

Gradsko polje u Niškoj tvrđavi bilo bi idealno mesto koje može da primi 100 000 posetilaca a sam Niš nalazi se na glavnoj raskrsnici migrantskih puteva, a poseduje adekvatan aerodrom .

Srbija , Makedonija , Albanija , Crna Gora i Bosna i Hercegovina su najviše opterećene prihvatom izbeglica, ali ništa manje problema nemaju ni Grčka, Bugarska i Rumunija pa i Hrvatska i Mađarska.

Bob se saglasio da im treba pomoći, ali da paralelno treba uspostaviti mir i pokrenuti privredu njihovih zemalja na nivo pre ratova, kao preduslov njihovog povratka.

„Saglasili smo se da zemlje Zapadnog Balkana podnose najveći teret migrantske krize, a da najveći benefit krize imaju najrazvijenije evropske zemlje koje dolaze do jeftine radne snage kojoj pripadaju najteži poslovi, često nedostojni njihovog obrazovanja. Bob je rekao da takva ideja zahteva dobru pripremu i jedinstvo svih zemalja na zapadno-balkanskoj ruti ali da nije moguće obezbediti donatore, muzičare, regulisati televizijska prava i sve organizovati do 13. jula 2020“, izjavio je direktor Nišvila Ivan Blagojević.

(Tanjug)

Napišite komentar