U trendu

„Bol i slava“ u bioskopima od 24. oktobra

BEOGRAD – Film Pedra Almodovara „Bol i slava“ posle premijernih projekcija na letnjim festivalima započinje svoj bioskopski život širom Srbije od 24. oktobra.

Ovogodišnji dobitnik Zlatne palme za najbolju mušku ulogu, Antonio Banderas, tumači lik Salvadora Maljoa koga psihičke i fizičke tegobe sprečavaju da radi ono što najviše voli – da snima filmove. U svojoj izolovanosti on se vraća u prošlost i preispituje izbore koje je napravio.

Kroz ovu intimnu dramu prepliću se tri različita razdoblja u njegovom životu, detinjstvo u šezdesetim godinama kada je njegova porodica započela novi život u Valensiji, doživljaj prve želje, boravak u Madridu tokom sedamdesetih, gde pronalazi i gubi prvu veliku ljubav, otkrivanje kinematografije, i sadašnjost prepuna praznine. Pisanje sada postaje njegova jedina terapija kroz koju će pokušati da nađe svoj spas.

Prema Almodovaru, film „Bol i slava“ je sasvim nenamerno, postao treći deo spontano stvorene trilogije kojoj su bile potrebne 32 godine da bude završena.

„Kroz film pratimo Salvadora kroz detinjstvo, zrelo doba, do momenta kada ga zatičemo izolovanog, depresivnog, žrtvu raznih bolesti, odsečenog od sveta. Poistovećujem se sa svim epohama, znam mesta i osećaje kroz koje lik prolazi“, rekao je Almodovar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.