U trendu

Bosiljčićevih „Par stihova za vas“ u Madlenianumu

Autorski projekat Ivana Bosiljčića, muzičko poetsko veče pod nazivom „Par stihova za nas“ biće ponovo održan 21. aprila 2017. godine u beogradskoj Operi i teatru Madlenianum.

Premijera ovog projekta je ostvarena 2009. godine u Beogradu.

Zbog izuzetnog interesovanja i ogromne medijske pažnje, veče je ponovljeno tri puta u nizu pred prepunim dvoranama Doma sindikata.

Radio televizija Srbije je veče snimila za svoj arhiv.

Od tada je Bosiljčić gostovao sa ovim programom u bezmalo svim pozorištima u Srbiji i širom regiona, a pored toga je važno spomenuti izuzetno posećene koncerte u Skoplju u Univerzalnoj dvorani, kao i niz koncerata širom Austrije, Švedske , Norveške, kao i na Islandu.

Program muzičko poetske večeri podrazumeva kombinaciju različitih umetničkih formi, uz obradu popularnih muzičkih tema od 60-tih godina do danas.

Filmska muzika, ruske romanse, savremena pop muzika, isprepletana poezijom najvećih domaćih i stranih pesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića i mnogih drugih….

Muzičko poetsko veče nosi uzbuđenje dramske predstave i muzički kvalitet koncerta, forma koja je posebna i retko viđena na našim prostorima.

Ivan Bosiljčić pored dramskog ima višegodišnje iskustvo u mjuziklu.

Dobitnik je brojnih nagrada, pored ostalih i Sterijine nagrade, a poznat je po desetinama uspešnih televizijskih uloga.

Nakon dugogodišnje izvanredne saradnje sa Operom i teatrom Madlenianum, i niza naslova za koje se traži karta više, poput predstava Veliki Getsbi, Rebeka i Jadnici u kojima je ostvario izuzetne uloge, Ivan Bosiljčić nastavlja i održava posebnu vezu sa ovim teatrom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar