U trendu

Božo Vrećo 14. decembra u Sava centru

BEOGRAD – Svestrani umetnik, vrhunski interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo održaće koncert 14. decembra u Sava centru u Beogradu, najavili su organizatori.

Ped publiku regionalno prestižnog Sava centra, godinu dana od uspešnog prvog susreta, vraća se „umetnik anđeoskog glasa, koji leči dušu i otvara srce“ kako je o umetniku pisao čuveni Njujork Tajms.

O tome svedoče jedinstvene i glasovno raskošne Božine interpretacije u pesmama kakve su „Lejlija“, „Pandora“, „Elma“, „Ko li noćas miluje ti kosu“ ili „Meni si bila vrijedna“.

„Puno me toga veže za Beograd. A beogradska publika je jako zahtjevna i suzdržana, ali ako je osvojite ona je vaša i beskrajno vas voli“, kaže Božo Vrećo.

Kao lirski tenor sa ogromnim vokalnim rasponom i sa neobičnim vizualnim identitetom, Božo Vrećo izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod svoje publike.

Dokaz tome su rasprodate poznate koncertne hale, pozorišne dvorane, kao i sakralni objekti u kojima nastupa širom Evrope i sveta.

Po završetku fakulteta arheologije na fakultetu u Beogradu, u zvanju magistra, Božo Vrećo, rođen u Foči, odlučuje se za novi početak, u kom muzika preuzima u potpunosti njegov život, postaje misija i jedini cilj.

Seli se u Sarajevo, centar sevdaha i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom.

Sa svojim prvim sarajevskim bendom Halka objavljuje album „Halka“ 2013. godine, a potom godinu dana kasnije i izdanje „O ljubavi“ (2014).

U solo karijeru kreće albumom „Moj sevdah“ (2014), na kom se, pored interpretacija poznatih, nalaze i njegove numere.

Božo Vrećo 2016. godine objavljuje literarni prvenac – autobiografski lirski roman „Mila“, koji je dobio naziv po Božinoj majci, napisan je u formi dnevnika, u kojem kroz prozne i poetske zapise o odrastanju, porodici, sevdahu i umetnosti, dominiraju emocije.

Ulaznice za beogradski koncert Bože Vreća 14. decembra su u prodaji od danas po cenama od 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs .

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.