U trendu

Bradićeve „Žene iz Troje“ otvorile „Teatar u tvrđavi“

SMEDEREVO – Pozorišni festival „Teatar u tvrđavi“ otvoren je na smederevskoj Tvrđavi predstavom „Žene iz Troje“, po Evripidovom tekstu u režiji Nebojše Bradića.

Festival je sinoć otvorio Predrag Radonjić, direktor Narodnog pozorišta iz Prištine. Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine, Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ i udruženja „Dunav fest“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Publika u Smederevu imala je priliku da pogleda priču o posledicama jednog nepotrebnog rata koji je srušio jednu kulturu, a drugoj naneo nenadoknadive gubitke.

Posetioci će tokom trajanja festivala imati priliku da pogledaju i predstave „Otac“, po delu Augusta Strindberga, u režiji Miloša Jagodića, predstavu „Lutka“ rađenu po tekstu Miro Gavrana kao i predstavu „U agoniji“ u režiji Ane Đorđević a rađene po tekstu Miroslava Krleže.

Poslednjeg dana festivala, koji je proglašen za porodičan dan, biće prikazana predstava „Priča o Svetom Savi“ rađena po tekstu Bratislava Petkovića a u režiji Saše Gabrića.

(Tanjug)

Napišite komentar