U trendu

Brazilski karnevalski duh stiže na Budvansku rivijeru

BUDVA – Ovogodišnje „Karnevalske majske večeri“ u Budvi trajaće od 29. aprila do 5. maja kada će budvanskim ulicama i Starim gradom prodefilovati preko 2000 karnevalista iz preko petnaest zemalja sveta.

Osim toga, biće realizovan, raznovrstan zabavni program sa tematskim večerima, koncerti poznatih muzičkih zvezda i mnoštvo drugih sadržaja za meštane i goste Budve svih uzrasnih dobi i interesovanja.

Velika muzička dešavanja u okviru karnevala počinju već 30. aprila kada će od 22h, u okviru „Večeri bajkera“ nastupiti legendarna „YU grupa“.

Dan kasnije, 1. maja koncert će imati „Sanja Ilić i Balkanika“, dok 2. maja nastupa jedna od omiljenijih pevačica regiona – Jelena Rozga.

Karneval počinje u petak, 3. maja, kada će tradicionalnim „abrumom“, građani i turisti Budve biti pozvani na feštu. Zabava će se nastaviti unutar i ispred zidina Starog grada, gde u 22 h nastupa bend „The Grupa“.

U stilu najpoznatijeg, brazilskog karnevala, slike opšteg veselja, šarenila, dobre atmosfere i provoda, Budva će u svet poslati 4. maja.

Tada će, u okviru „Velike karnevalske povorke“ budvanskim gradom, uz svojevrsne performanse, prošetati karnevalisti sa Kube, iz Španije, Italije, Austrije, Ukrajine, Rusije Poljske, Češke, Litvanije i zemalja regiona.

Osim ovoga, posljednja tri dana manifestacije, 3, 4. i 5. maj, rezervisana su za „Međunarodni turistički karneval“ i „Proljećnu noć pod maskama“.

Nedelja, 5. maj, posljednji dan manifestacije biće posvećen najmlađima, kada će krenuti i dečja karnevalska povorka.

Istog dana nastupaće plesne grupe i baletski studio „Amadeus“, a posebnu draž dešavanju daće članovi alternativne humorističke organizacije „The Books of knjige“, popularni Buksovci, koji će voditi program.

Tokom sedam dana, koliko traje manifestacija, na Trgu slikara ispred Starog grada i na trgovima u Starom gradu, biće priređene i različite tematske večeri, kao što su: veče folklora i veče zumbe i salse, a čuće se zvuci rok, etno, latino, rep, haus, kao i pop muzike.

„Karnevalske majske večeri“ organizuju Opština Budva, Turistička organizacija opštine Budva i NVO „Feštađuni“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.