U trendu

„Brodvejske vragolije“ otvaraju 70. sezonu Pozorišta na Terazijama

BEOGRAD – Pozorošte na Terazijama počeće narednu, 70. sezonu premijerom brodvejskog mjuzikla radnog naslova „Brodvejske vragolije“ (The Drowsy Ćaperone) u režiji Nebojše Bradića, kome je ovo prva saradnja sa tom kućom, najavio je danas direktor teatra Aleksandar Đaja.

Autorski tim predstave čine Slobodan Obradović (prevod i prepev songova), Milan Nedeljković (orkestracija), Vesna Šouc (dirigent), Miodrag Tabački (scenograf), Marina Medenica (kostimograf), Milica Cerović (koreograf) i Ljiljana Mrkić Popović (lektor).

U predstavi će igrati Dragan Vujić Vujke, Ivana Popović Ilijin, Slaven Došlo, Jelena Jovičić, Miloš Đorđević, Valentina Pavličić, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Mitra Mladenović, Žarko Stepanov, Milan Tubić, Danijel Korša i Bojana Simeon, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Nakon ove premijere, Đaja je najavio da će početi rad na novom mjuziklu baziranom na višedecenijskom opusu Momčila Bajagića – Bajage.

U tom mjuziklu, za sada radnog naslova „Sa druge strane jastuka“, biće, kako je kazao, korišćeno oko 25 Bajaginih hitova, a tekst je napisao Stevan Koprivica.

Premijera je planirana za drugu polovinu januara 2020. godine.

Sumirajući rezultate u sezoni 2018/2019. Đaja je naveo da je odigrano 140 predstava na matičnoj sceni i dve na gostovanju pred oko 55.000 gledalaca.

Sezonu su započeli premijerom mjuzikla “Inside Out” u režiji Ane Grigorović, koji je, prema Đajinim rečima, publika, pretežno ženska zbog tematike, odlično prihvatila.

Planetarno popularni naslov “Mamma Mia!”, koji se nalazi na repertoaru Pozorišta na Terazijama od 2015. godine, svoje 100. izvođenje je imao u januaru, a krajem juna proglasiće jubilarnog 50.000. gledaoca ove predstave čije se ulaznice od početka igranja prodaju u prvih par dana po izlasku novog repertoara.

Đaja je podsetio i da su se zbog kompleksnosti izvođenja jednog od najzahtevnijih muzičkih predstava na svetu, “Fantoma iz Opere”, teatru u martu pridružila i dva operska pevača, Vasa Stajkić i Dušan Svilar, u naslovnoj ulozi.

Ansambl je povodom obeležavanje Dana državnosti i Vojske Republike Srbije, početkom marta sa mjuziklom „Zona Zamfirova“ gostovao u Skoplju, a sala je dve večeri bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Đaja je najavio i da će poslednje izvođenje predstave „Ženidba i udadba“ u režiji Vlade Lazića, 15. juna, igrati kao poklon publici, podsetivši da je premijera bila 2013. godine i pogledalo je blizu 30.000 gledalaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.