najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Brojne aktivnosti na štandu EU na Sajmu knjiga

Delegacija EU četvrti put učestvuje na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu i ove godine je pripremila mnoge nove publikacije, kao i različite susrete i debate na svom štandu, rekao je danas šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

“Delegacija EU već četvrti put učestvuje na beogradskom sajmu knjiga a na ovogodišnji smo došli sa brojnim novim publikacijama”, rekao je Devenport.

On je izdvojio brošuru o pregovaračkim poglavljima u pregovorima o članstvu Srbije u EU koja je rađena u saradnji sa pregovaračkim timom Srbije na čelu sa Tanjom Miščević.

Tanja Miščević je na otvaranju štanda rekla da publikacija “35 koraka ka EU” pruža uvid u sadržaj poglavlja i rad koji predstoji društvu i državi na usklađivanju sa evropskim standardima.

Devenport je istakao da će se na štandu Delegacije EU i EU info centra organizovati susreti sa piscima i debate o važnim temama.

Kako je dodao, sve publikacije izložene na štandu biće dostupne i u digitalnom obliku.

Slogan pod kojim Delegacija EU u Srbiji i EU info centar učestvuju na 60. Međunarodnom sajmu knjga u Beogradu je “Knjige spajaju Evropu” a specijalni gost je mađarska književnica Edina Svoren koja je jedna od 12 dobitnika nagrade EU za književnost za 2015.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike