U trendu

CarGo i Music Star dovode violinistu Aru Malikijana

BEOGRAD – Udruženje građana za prevoz CarGo podržalo je dolazak u Beograd jednog od najvećih violinista današnjice Aru Malikijana.

U organizaciji produkcijske kuće Music Star, Malikijan će se predstaviti beogradskoj publici na koncertu u Centru „Sava“ 14. marta.

Predsednik Udruženja građana CarGo,Aleksandar Vučić potpisao je „memorandum o razumevanju s Radomirom Rakom Marićem, vlasnikom produkcijske kuće Music Star, tako da će zajedno raditi na organizaciji dolaska, boravka i nastupa svetski čuvenog umetnika koji je u javnosti često predstavljen kao ‘Paganini u odelu Džimija Hendriksa’”.

„Nakon prošlogodišnje podrške festivalu klasične muzike sa preko 100 mladih, najavili smo dalju podršku kulturnim projektima. Danas nam je posebna čast da podržimo dolazak ‘Paganinija u odelu Džimija Hendriksa’, kako često nazivaju Malikijana. Pored humanitarnih aktivnosti, različitih projekata za mlade, CarGo želi da ostavi pečat u kulturi našeg glavnog grada i cele zemlje“, rekao je Vučić.

Raka Marić je istakao da je važno da se udruženja i kompanije uključe u ovakve i slične projekte kojima će se promovisati kultura, a time razvijati i raznovrsnost muzičke ponude.

„Ne možete nikome da određujete muzički ukus, ali građanima treba ponuditi raznovrsnu muzičku ponudu. Kulturna raznovrsnost nas obogaćuje i omogućava da uživamo u različitim žanrovima, stilovima, da sami donosimo odluke. Zato koristim priliku da zahvalim svima u CarGo na podršci“, rekao je Marić.

Ara Malikijan, violinista libansko-jermenskog porekla, u okviru svetske turneje „Royal garage“, nastupiće u Beogradu, u Centru „Sava“ 14. marta 2020. godine, a članovi CarGo imaće posebne pogodnosti.

Ara Malikijan počeo je svoj internacionalni uspon na takmičenju 1991. godine upravo u Beogradu i sada se nakon gotovo 20 godina vraća u srpsku prestonicu kao jedna od najvećih zvezdi među violinistima današnjice.

„Često ga predstavljaju kao libanskog virtuoza s jermenskim začinima, jer je kao klasično obrazovan muzičar tokom godina spojio i španski flamenko, argentinski tango, kao i romsku muziku. Njegova interpretacija vuče korene iz arapske i jevrejske kulture, ali se tu ne zaustavlja. Na koncertima često izvodi obrade rok pesama i filmskih hitova“, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.