U trendu

„Carstvo mraka“ Igora Vuka Torbice u Nižnjem Novgorodu

BEOGRAD – Predstava „Carstvo mraka“, prema tekstu Lava Nikolajeviča Tolstoja, u režiji Igora Vuka Torbice, biće izvedena u četvrtak, 17. oktobra, na 9. Ruskom međunarodnom pozorišnom festivalu u Nižnjem Novgorodu, najavili su iz Narodnog pozorišta u Beogradu.

U podeli su Olga Odanović, Hana Selimović, Vanja Ejdus, Nenad Pećinar, Anastasia Mandić, Marko Baćović, Ivan Đorđević, Nikola Vujović, Ivana Šćepanović, Novak Radulović i devojčica Jelena Blagojević.

Teme iz Tolstojeve drame, poput prevare, pohlepe, preljube, licemerja, ubistva i čedomorstva, a sve zarad novca koji je „svakom poslu gospodar“, veoma su prisutne i u današnjem vremenu.

Slavni pisac u ovom komadu o grehu i izopačenosti karaktera, za šta najviše krivi očajničko siromaštvo, pruža dovoljno dokaza da su svi ti ljudi koji žive u jednom takvom carstvu mraka i sami mračni i svi međusobno pođednako sposobni za ono najgore.

Uz Torbicu, autorski tim čine dramaturzi Molina Udovički Fotez i Tijana Grumić, kostimograf Marina Medenica, autor scenografije i dizajna svetla je Branko Hojnik, kompozitori su Nenad i Alen Sinkauz, izbor muzike je načinio Nenad Sinkauz,

Na ovogodišnjem festivalu, posvećenom Maksimu Gorkom, koji se održava od 14. do 26. oktobra, biće izvođena isključivo dela ruskih dramskih autora, a osim našeg nacionalnog teatra, učestvovaće i pozorišta iz Rusije, Nemačke, Južne Koreje i Gruzije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar