U trendu

„Čelično nebo 2“ od sutra u bioskopima

BEOGRAD – Finsko-nemačka naučno fantastična akciona komedija „Čelično nebo 2“, koju je režirao Timo Vuorensola, od sutra će biti na redovnom repeartoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer „2i Film“.

„Čelično nebo 2“ je nastavak popularnog filma „Čelično nebo“ iz 2012. godine, a radnja se odigrava 2047, 29 godina nakon što je nuklearni rat između Zemlje i nacista na Mesecu uništio uslove za život na Zemlji.

Poslednji preživeli Zemljani napali su Neomeniju, bivšu nacističku bazu na tamnoj strani Meseca, gde se bore u koegzistenciji s nacistima koji žive u toj bazi u kojoj je zvanična religija džobsizam, formirana oko mišljenja Stiva Džobsa.

Podstaknuti ovim napadom, nacisti se nakon duge faze mirovanja spremaju za osvajanje sveta.

Muziku za film uradio je slovenački bend „Laibać“, a igraju Lara Rosi, Vladimir Burlakov, Udo Kir, Kid Dejl, Julija Dice, Stefani Pol, Tom Grin.

Timo Vuorensola je jedan od najinovativnijih i najzanimljivijih savremenih reditelja.

Njegov prethodni film „Čelično nebo“ iz 2012. prikazan je u preko 60 zemalja i film je pogledalo više od 10 miliona ljudi.

Budžet nastavka je skoro 20 miliona evra i snimanje ne bi bilo moguće bez pomoći fanova jer je za ovaj film pokrenuta „crowdfunding“ kampanja.

Zanimljivo je i 330 fanova iz celog sveta sletelo u Belgiju, kako bi ih kao statiste u filmu pojeo dinosaurus.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar