U trendu

Cigankova: Potrudićemo se da zadivimo publiku u SC

BEOGRAD – Internacionalne baletske zvezde Ana Cigankova i Konstantin Alen nastupiće na sceni Centra Sava,17. decembra u glavnim ulogama u baletskoj predstavi „Labudovo jezero“, na muziku Čajkovskog i u koreografiji Konstantina Kostjukova, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Narodnom pozorištu.

Gošća iz Rusije Ana Cigankova dobro je poznata beogradskoj publici, jer je sa velikim uspehom gostovala na sceni Narodnog pozorišta.

Primabalerina Holandskog nacionalnog baleta kaže da sa velikim uzbuđenjem očekuje nastup u Beogradu sa vrhunskim profesionalcima iz Baleta Narodnog pozorišta.

„Znam da u Beogradu publika ume da uživa u baletu. Ovde sam već treći put. Igrala sam u baletu ‘Don Kihot’, u staroj verziji ‘Labudovog jezera’. Evo me sada u novoj verziji klasičnog baleta koji pleni paznju publike širom sveta“, kazaal je Cigankova.

Zvezda svetskog baleta je napomenula da tek dve sezone deli scenu sa Konstantinom Alenom, ali da se savršeno razumeju u igri.

„Alen je izrazito vredan i talentovan baletski igrač i prija mi njegova energija na sceni. Potrudićemo se da zadivimo publiku u Sava centru“, kazala je Cigankova i naglasila da su promene u njenom porodičnom životu uticale na njen izraz na sceni.

„Postala sam majka pre 3 godine i to je oplemenilo moj stvaralački izraz. Balet je izuzetno zahtevna scenska umetnost ali meni je potreban. Od kada imam dete sa posebnom zahvalnošću nastupam na sceni jer mi je život podario mnogo radosti na privatnom i poslovnom planu“, kazala je Cigankova.

Konstantin Alen, američki baletski igrač, kaže da je nastup u Beogradu za njega veliki izazov, jer je dosta slušao o izuzetno obrazovanoj publici u glavnom gradu Srbije.

„Nadam se da ćemo opravadati očekivanja u Beogradu. Naš cilj je da oživimo čaroliju baleta na sceni Sava centra i da na taj način klasično delo kakvo je ‘Labudovo jezero’ učinimo što atraktivnijim za gledanje“, kazao je Alen.

Konstantin Kostjukov kaže da će se za goste iz inostranstva napraviti posebni kostimi kako bi se uklopili u vizuelnu celinu koju je osmislio itlijanski dizajer Renato Balestra.

„Imali smo problem da uklopimo termine naših gostiju sa Sava centrom i ansamblom Narodnog pozorišta…Sada je sve spremno za baletski spektakl“, kazao je Kostjukov.

U predstavi učestvuje kompletan ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta. Dirigent je Đorđe Pavlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.