U trendu

Dama velikog srca: Milena Dravić oprostila lopovu koji joj je opljačkao stan

Jedne večeri u Kotoru mi je prišao konobar i upitao može li za naš sto da sedne čovek koji mi je nekad davno u Beogradu ‘počistio’ stan, ispričala je Milena Dravić (76) anegdotu od pre nekoliko godina.

Glumica je zbunjeno pristala razmišljajući kako su joj stan čistile samo žene. Muškarac prijatnog izgleda pružio joj je ruku i seo nasuprot nje.

– Ja sam onaj koji vam je 1971. počistio kuću. Odneo sam sve vredne stvari iz vašeg stana. Ja sam vas pokrao – rekao joj je.

Milena ga je u čudu gledala, nije verovala šta čuje.

– Ja sam vaš lični lopov, ali odrobijao sam. Možete li mi oprostiti? – nastavio je lopov.

Glumica je rekla da je tek tad zbunio pa je bez razmišljanja odgovorila: “Opraštam”. Kada ga je upitala šta radi u Kotoru, rekao joj je da se zaposlio u osiguranju.

– Oženio sam se, imam dvoje dece. Smirio sam se, više ne pljačkam, imam pošteni posao – raspričao se.

Prisetili su se te 1971., kad je Milena bila na generalnoj probi njene prve predstave ‘Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji’.

Proba je bila prekinuta jer su preko razglasa Milenu zvali da siđe sa scene. Direktor pozorišta odveo je kući, gde je glumica zatekla uplakanu majku i policiju. Lopov je odneo sav Milenin nakit i nagrade. Lopov, koji joj se izvinio na Kotorskom festivalu pozorišta za decu, nakit joj nije vratio jer ga je odavno ‘utopio’, kako kaže, a prenose beogradski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar